Σειρά Μαύρα Νερά

Μαύρα Νερά
Ερυθρός Ξηρός Οίνος

Syrah 60% - Μαυρούδι 40%


Η ανάμειξη του Syrah, με τον έντονα φρουτώδη χαρακτήρα, με το τοπικό Μαυρούδι, με το ιδιαίτερο αρωματικό προφίλ, έχει σαν αποτέλεσμα έναν οίνο με βαθύ ρουμπινί χρώμα με αρώματα μούρου, βατόμουρου, δαμάσκηνου και φραγκοστάφυλου. Γεύση ισορροπημένη με στρογγυλές τανίνες και μακρά συνθέτη επίγευση που διαρκεί.

Καταναλώνεται στους 16 ~ 18℃, συνοδεύοντας ιδανικά κόκκινα κρέατα με έντονες σάλτσες, παλαιωμένα τυριά, μανιτάρια και ψητά λαχανικά.

Μαύρα Νερά Λευκός Ξηρός Οίνος

Sauvignon Blanc 70% – Ασύρτικο 30%


Μεσα απο ξεχωριστή προζυμωτική κρυοεκχύλιση για τις δυο ποικιλίες, ακολουθεί η ανάμειξη τους, με στόχο έναν οίνο με μέτρια προς υψηλή οξύτητα και πολυπλοκότητα, που συνδυάζει την αρωματική φρεσκάδα, τη ζωηράδα και την ευλυγισία του Sauvignon Blanc με τη δομή, τη μεταλλικότητα και τη δροσιστική οξύτητα του Ασύρτικου. Η διαδικασία έχει σαν αποτέλεσμα έναν ανοιχτόχρωμο, πρασινοκίτρινο οίνο με αρώματα εξωτικών φρούτων, όπως γκουάβα, μάνγκο και ανανά, νότες από σπαράγγι, λευκόσαρκο ροδάκινο και φρούτα του πάθους. Γεύση ισορροπημένη, στρογγυλή με επίγευση που διαρκεί.

Καταναλώνεται στους 8 ~ 10℃, συνοδεύοντας ιδανικά ψητό λαυράκι, κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος, ζυμαρικά με γαλοπούλα, σοταρισμένα λαχανικά, δροσερές πράσινες σαλάτες, μαλακά και κατσικίσια τυριά.

Μαύρα Νερά
Ροζέ Ημίγλυκος Οίνος

Syrah 60% - Μαυρούδι 40%


Ακολουθείται ξεχωριστή προζυμωτική κρυοεκχύλιση για κάθε ποικιλία. Στη συνέχεια ακολουθεί η ανάμειξη των δύο ποικιλιών, με στόχο έναν οίνο με πολυπλοκότητα, που συνδυάζει την τραγανή οξύτητα, που χαρακτηρίζει το Μαυρούδι, με το πλούσιο σώμα του Syrah. Η όλη διαδικασία έχει σαν αποτέλεσμα έναν οίνο με έντονα ρόδινο χρώμα με αρώματα κερασιού και βατόμουρου, νότες καραμέλας βουτύρου και μαρμελάδας κόκκινων φρούτων. Γεύση γλυκιά με ισορροπημένη οξύτητα και κομψή, απολαυστική επίγευση.

Καταναλώνεται στους 10 ~ 12℃, συνοδεύοντας κρεατικά με γλυκόξινη σάλτσα, τάρτες, φρέσκα και μαλακά τυριά, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά και φρούτα.

Μαύρα Νερά
Ροζέ Ξηρός Οίνος

Syrah 60% - Μαυρούδι 40%


Ακολουθείται ξεχωριστή προζυμωτική κρυοεκχύλιση για κάθε ποικιλία. Στη συνέχεια ακολουθεί η ανάμειξη των δύο ποικιλιών, με στόχο έναν οίνο με πολυπλοκότητα, που συνδυάζει την τραγανή οξύτητα, που χαρακτηρίζει το Μαυρούδι, με το πλούσιο σώμα του Syrah. Η όλη διαδικασία έχει σαν αποτέλεσμα έναν οίνο με έντονα ρόδινο χρώμα με αρώματα κερασιού, βατόμουρου, φράουλας, μύρτιλου και ροδιού. Γεύση με τονισμένη οξύτητα και απολαυστικό τελείωμα.

Καταναλώνεται στους 10 ~ 12℃, συνοδεύοντας υπέροχα τη μεσογειακή κουζίνα, ζυμαρικά, φρέσκα και μαλακά τυριά, λαχανικά, δροσερές σαλάτες, γλυκά και φρούτα.