Η σειρά

και τα κρασιά της

Μαύρα Νερά

Ερυθρός Ξηρός Οίνος

Μαυρούδι – Syrah

Η ανάμειξη του Syrah, με τον έντονα φρουτώδη χαρακτήρα, με το τοπικό Μαυρούδι, με το ιδιαίτερο αρωματικό προφίλ, έχει σαν αποτέλεσμα έναν οίνο με ισορροπημένη γεύση, στρογγυλές τανίνες και μακρά συνθέτη επίγευση που διαρκεί.


Ζύμωση: 100% ανοξείδωτη δεξαμενή
Οινοποίηση: Μηλογαλακτική ζύμωση, παλαίωση σε δρύινα βαρέλια
Χρώμα: Βαθύ ρουμπινί
Αρώματα: Φρούτων του δάσους, αποξηραμένου δαμάσκηνου, φραγκοστάφυλου με νότες βανίλιας και σοκολάτας.
Γευστική δοκιμή: Γεύση ισορροπημένη με στρογγυλές τανίνες και μακρά σύνθετη επίγευση.
Συνδυασμοί: Ψητά λαχανικά, κόκκινα κρέατα με έντονες σάλτσες, μανιτάρια, και παλαιωμένα τυριά.
Σερβίρισμα: 16 - 18 OC.

Περιοχή: Ξάνθη, Θράκη, Βόρεια Ελλάδα
Υψόμετρο: 130μ
Έδαφος: Αμμώδες, Αργιλώδες με σχιστολιθικά πετρώματα
Παραγωγή: 700 κιλά /στρ.
Ποικιλιακή Σύνθεση: Μαυρούδι - Syrah
Αλκοολικός τίτλος: 12,5%
Ολ. Οξύτητα: 4.83 γρ./λτ
Υπολ. Σάκχαρα: 2.19 γρ /λτ
Ph: 3.65

Μαύρα Νερά

Ροζέ Ημίγλυκος Οίνος

Μαυρούδι - Syrah

Οίνος με πολυπλοκότητα η οποία συνδυάζει την τραγανή οξύτητα από το Μαυρούδι και το πλούσιο σώμα του Syrah


Ζύμωση: 100% ανοξείδωτη δεξαμενή
Οινοποίηση: 6 ώρες Προζυμωτική κρυοεκχύλιση, 8 εβδομάδες παραμονή στις οινολάσπες
Χρώμα: Ροζέ
Αρώματα: Κερασιού, βατόμουρου με νότες καραμέλας βουτύρου και μαρμελάδας κόκκινων φρούτων.
Γευστική δοκιμή: Γεύση γλυκιά με ισορροπημένη οξύτητα με κομψή και απολαυστική επίγευση.
Συνδυασμοί: Κρεατικά με γλυκόξινη σάλτσα, τάρτες, φρέσκα και μαλακά τυριά συνδυασμένα με σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά και φρούτα
Σερβίρισμα: 10 - 12 OC.

Περιοχή: Ξάνθη, Θράκη, Βόρεια Ελλάδα
Υψόμετρο: 120μ
Έδαφος: Αμμώδες, Αργιλώδες με σχιστολιθικά πετρώματα
Παραγωγή: 800 κιλά /στρ.
Ποικιλιακή Σύνθεση: Μαυρούδι - Syrah
Αλκοολικός τίτλος: 12%
Ολ. Οξύτητα: 5.55 γρ./λτ
Υπολ. Σάκχαρα: 32 γρ /λτ
Ph: 3.5

Μαύρα Νερά

Ροζέ Ξηρός Οίνος

Μαυρούδι - Syrah

Οίνος με ευχάριστη οξύτητα και πολυπλοκότητα η οποία συνδυάζει την τραγανή οξύτητα από το Μαυρούδι και το πλούσιο σώμα του Syrah.


Ζύμωση: 100% ανοξείδωτη δεξαμενή
Οινοποίηση: 6 ώρες Προζυμωτική κρυοεκχύλιση, 8 εβδομάδες παραμονή στις οινολάσπες
Χρώμα: Ροζέ
Αρώματα: Κερασιού, βατόμουρου, φράουλας , μύρτιλα και ρόδι.
Γευστική δοκιμή: Γεύση με τονισμένη οξύτητα και απολαυστικό τελείωμα.
Συνδυασμοί: Μεσογειακή κουζίνα, λαχανικά, ζυμαρικά, δροσερές σαλάτες , φρέσκα και μαλακά τυριά, γλυκά και φρούτα.
Σερβίρισμα: 10 - 12 OC.

Περιοχή: Ξάνθη, Θράκη, Βόρεια Ελλάδα
Υψόμετρο: 120μ
Έδαφος: Αμμώδες, Αργιλώδες με σχιστολιθικά πετρώματα
Παραγωγή: 800 κιλά /στρ.
Ποικιλιακή Σύνθεση: Μαυρούδι - Syrah
Αλκοολικός τίτλος: 12,5%
Ολ. Οξύτητα: 5.77 γρ./λτ
Υπολ. Σάκχαρα: 3 γρ /λτ
Ph: 3.44

Μαύρα Νερά

Λευκός Ξηρός Οίνος

Ασύρτικο – Βιδιανό – Sauvignon Blanc

Oίνος με μέτρια προς υψηλή οξύτητα και πολυπλοκότητα η οποία συνδυάζει τη μεταλλικότητα και δροσιστική οξύτητα του Ασύρτικου, τα πολυσύνθετα αρώματα και το πλούσιο στυλ του Βιδιανού και την αρωματική φρεσκάδα, ζωηράδα και ευλυγισία του Sauvignon Blanc.


Ζύμωση: 100% ανοξείδωτη δεξαμενή
Οινοποίηση: 10 ώρες Προζυμωτική κρυοεκχύλιση, 8 εβδομάδες παραμονή στις οινολάσπες
Χρώμα: Ανοιχτόχρωμο πρασινοκίτρινο
Αρώματα: εξωτικών φρούτων όπως γκουάβα, μάγκο ,ανανά, νότες σπαραγγιού, λευκόσαρκου ροδάκινου, αρωματικά βότανα και φρούτα του πάθους.
Γευστική δοκιμή: Γεύση ισορροπημένη με ορυκτότητα και στρογγυλή επίγευση που διαρκεί.
Συνδυασμοί: Ψάρια ψητά στα κάρβουνα, κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος, ζυμαρικά με γαλοπούλα, σοταρισμένα λαχανικά, δροσερές πράσινες σαλάτες, μαλακά και κατσικίσια τυριά
Σερβίρισμα: 8 - 10 OC.

Περιοχή: Ξάνθη, Θράκη, Βόρεια Ελλάδα
Υψόμετρο: 130μ
Έδαφος: Αμμώδες, Αργιλώδες με σχιστολιθικά πετρώματα
Παραγωγή: 800-900 κιλά /στρ.
Ποικιλιακή Σύνθεση: Ασύρτικο – Βιδιανό – Sauvignon Blanc
Αλκοολικός τίτλος: 12,5%
Ολ. Οξύτητα: 5.9 γρ./λτ
Υπολ. Σάκχαρα: 1.7 γρ /λτ
Ph: 3.3

Copyright © PASSAS Winery · Προσωπικά δεδομένα · ΄Οροι Χρήσης · Development & Hosting by GRAFIQUE